Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΤΗΝ  ΡΩΜΗ  ΔΕΝ  ΤΗΝ  ΕΚΑΨΕ  Ο ΝΕΡΩΝ  ΑΛΛΑ  Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ο Νέρων ήταν αγαπητός στον λαό! Όλα τα αρχαία ιστορικά κείμενα συμφωνούν σε αυτό. Ακόμα και ο Σουετώνιος αγανακτεί με τις "σπατάλες" του Νέρωνα. Υπάρχουν πάρα πολλά διατάγματα του Νέρων που το δείχνουν αυτό. Το μεγαλύτερο όμως "λάθος" του Νέρων ήταν που κοντραρίστηκε με την Σύγκλητο. Πάρα πολλές υπόδουλες περιοχές απόκτησαν την αυτοτέλειά τους και οι υπήκοοι των περιοχών, το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτη, με αποτέλεσμα την δυσφορία των ηγεμόνων. Δεν δίστασε κιόλας να αυξήσει την φορολογία των ηγεμόνων.
Οι δουλοκτητικές σχέσεις ηγεμόνα-δούλου έχασαν την δύναμή τους. Ο Νέρων με το νόμο του, οι δούλοι είχαν το δικαίωμα να μηνύσουν τους "κυρίους" τους ενώ από τους δεύτερους αφαιρέθηκε το προνόμιο ζωής και θανάτου πάνω στους πρώτους. Όλα αυτά εξόργισαν τους συγκλητικούς οι οποίοι είχαν κάθε "δικαίωμα" να συνωμοτήσουν εναντίον του και να τον εκθρονίσουν. Έτσι και αλλιώς συνηθίζονταν σε τέτοιες πράξεις. Αξίζει να τονισθεί ότι ύπατος της Ρώμης ήταν ο Σενέκας (ανώτατος συγκλητικός).
Μετά, φτάνουμε στο 64 μ.χ και στον εμπρησμό της Ρώμης. Ποιος λογικός αυτοκράτορας θα έκαιγε την ίδια του την πρωτεύουσα? Ποιος λογικός αυτοκράτορας θα έκαιγε το ίδιο το παλάτι του? Κανείς. Και όμως κάποιοι βρήκαν την απάντηση. Ηταν παράφρων και πυρομανής ο Νέρων. Από που το συμπέραναν αυτό? Πρέπει να ήταν τόσο "τρελός" ο άνθρωπος που μετά την φωτιά, με δικά του χρήματα ξαναέφτιαξε την πόλη. 
"Μετά τήν καταστροφή, ο Νέρων έδωσε εντολή νά ξαναχτισθή η πόλη. Ο ίδιος ανέλαβε νά ξαναχτίση τούς ναούς καί τά μεγάλα κτίρια... Έδωσε περισσότερη προσοχή στούς ανοικτούς χώρους, στίς πλατείες, στήν κυκλοφορία τών υδάτων, στά άλση καί στήν διαμόρφωση τής φύσεως... Ο Νέρων ανέλαβε νά πληρώση ο ίδιος τά έξοδα γιά τήν κατασκευή τους. Απέδωσε στούς ιδιοκτήτες τά οικόπεδα πού είχαν πρίν από τήν καταστροφή καί έδωσε δάνεια γιά τήν ανακατασκευή... Καθόρισε επακριβώς τόν τρόπο κατασκευής τών νέων κτιρίων. Οι εξωτερικοί τοίχοι καί οι χώροι, όπου οι κάτοικοι άναβαν τήν φωτιά, έπρεπε νά γίνουν μέ πέτρα γιά νά μή καίγονται... Επί πλέον, απαγορεύθηκε η μεσοτοιχία. Όλα τά σπίτια έπρεπε νά είναι ανεξάρτητα καί νά μεσολαβή ανάμεσά τους αρκετός χώρος, ώστε νά εμποδίζεται η διάδοση τής φωτιάς..." Τακίτου "Χρονικά" 15.38-44. Λιγο πιο πριν ο Τακιτος λεει: "...τήν ημέρα εκείνη ο Νέρων ήταν στό Άντιουμ. Γύρισε αμέσως, μόλις πληροφορήθηκε γιά τήν φωτιά κι έφθασε τήν στιγμή πού καιγόταν τό κτίριο πού έκτισε ο ίδιος, γιά νά ενώση τό Παλατίνο μέ τούς κήπους τού Μαικήνα καί διέταξε αμέσως νά σβησθή η πυρκαγιά... Γιά νά ανακουφίση τόν κόσμο πού τριγύριζε άστεγος καί πεινασμένος στούς δρόμους, άνοιξε αμέσως τό Πεδίο τού Άρεως, τά μνημεία τού Αγρίππα καί τούς αυτοκρατορικούς κήπους. Διέταξε νά χτιστούν γρήγορα πρόχειρα καταλύματα καί παράγκες γιά νά στεγασθούν οι πρόσφυγες καί πρόσταξε νά φέρουν τρόφιμα από τήν Όστια καί τίς γειτονικές πόλεις καί νά τά μοιράσουν στόν λαό..." Χρονικά (15.38).
Ο Παυλος απο το 62 μεχρι το 64 μ.χ. ηταν στην Ρωμη ενω μετα εφυγε για Ισπανια. Μετα το φιασκο της συνωμωσιας, οπου πιαστηκε ο Σενεκας και ολοι εμπλεκομενοι (κυριως χριστιανοι), κυνηγαγαν τον Παυλο δύο χρονια μεχρι που τον βρηκαν στην Τροια και τον μετεφεραν στην Ρωμη οπου δικαστηκε και εκτελεστηκε. Ο Παυλος κατηγορήθηκε οτι αυτος οργάνωσε ολο  το σχέδιο καταστροφής τησ Ρώμης. 
Γραφει ο Τακιτος:
"Ο αυτοκράτορας, γιά νά πάρη εκδίκηση γιά τήν καταστροφή, διέταξε νά τιμωρηθούν εκείνοι, τούς οποίους ο λαός μισούσε γιά τήν αισχρότητα καί τά εγκλήματά τους, τούς χριστιανούς, όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται. Τό όνομά τους τό πήραν από κάποιον Χριστό, πού σταυρώθηκε στήν Ιουδαία τήν εποχή τού Πόντιου Πιλάτου, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Τιβέριος. Η αiρεση αυτή, άν καί είχε εξαφανισθή γιά κάποιο διάστημα, ύστερα από τόν θάνατο τού αρχηγού της, επανεμφανίσθηκε μέ εντονώτερη μορφή, όχι μόνο στήν Ιουδαία, όπου καί γεννήθηκε, μά σ' ολόκληρη τήν αυτοκρατορία, ακόμα καί μέσα στήν ίδια τήν Ρώμη, όπου βρίσκει πάντοτε θερμούς υποστηρικτές σέ ό,τι πιό πρόστυχο καί άθλιο υπάρχει...Έπιασαν όλους τούς φανερούς οπαδούς τής αιρέσεως καί ύστερα, χάρη στίς πληροφορίες τους, συνέλαβαν κι όλους εκείνους, πού ως κύριο χαρακτηριστικό τους είχαν τό μίσος ενάντια στό ανθρώπινο γένος, χωρίς νά εξετασθή άν είχαν συμμετοχή ή όχι στόν εμπρησμό τής Ρώμης..." "Χρονικά" 15.38-42
Είναι ξεκάθαρο οτι οι χριστιανοί που έκαψαν την Ρωμη ηταν Εβραιοι. Για να πάρει εκδικηση ο Νερων εστειλε τον Βεσπεριανο να καψει την Ιουδαια. Ολοι ξερουμε για τον Τιτο (γιος του Βεσπεριανου) και τον διωγμο των Εβραιων. Θα μου πειτε οτι ο στρατος που εστειλε ο Νερων ηταν για να καταστειλει την εξεργεση των Εβραιων. Πότε ομως ηταν ησυχα εκει? Και παλιοτερα υπηρχαν τετοια περιστατικα. Ποτέ ομως ρωμαικος στρατος δεν εκαψε μια πολη. Ποτέ δεν εδιωξε τους υπηκοους μιας πολης. Ο Νερων το εκανε. 
Μηπως για να παρει εκδικηση επειδη του καψαν την Ρωμη?  

2 σχόλια:

  1. ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΜΟΥΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΑΟΥΛ , ΤΡΟΜΟΚΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΒΙΣΤΑΣ , ΜΟΛΙΣ ΜΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΑΧΡΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΑΙΝΣΜΟ ΑΠΟ ΔΙΩΚΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΙΣΤΟΣ , ΤΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΔΟΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΧΗ. ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΕΝΩ ΧΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΕΡΑΣΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ ΔΙΔΑΞΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤ ΙΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΦΕΙΟ ΠΑΓΟ. ΟΜΩΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟΣ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΣΑΟΥΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν κοιτάξετε το τρέχον σενάριο όσον αφορά τις επιχορηγήσεις για την επέκταση των μικρών επιχειρήσεων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν προσφέρει άμεσες επιχορηγήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προγράμματα από την κυβέρνηση, μέσω των οποίων η SBA παρέχει επιχορηγήσεις για δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης που μπορεί να πραγματοποιήσει μια μικρή επιχείρηση. Στη συνέχεια, υπάρχουν έμμεσες επιχορηγήσεις με τη μορφή εγγυήσεων δανείων για μικρές επιχειρήσεις καθώς και επιδοτούμενα δάνεια, όπου λαμβάνετε δάνεια με μειωμένο επιτόκιο από την τράπεζα καθώς η κυβέρνηση πληρώνει μέρος του δανείου σας. Ή εάν αθετήσετε την πληρωμή του δανείου σας, η κυβέρνηση πληρώνει την τράπεζα για λογαριασμό σας. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων και επιχορηγήσεις μέσω του κ. Pedro και της εταιρείας χρηματοδότησής του. Προσφέρουν δάνειο με επιτόκιο 2%, το οποίο είναι πολύ προσιτό. Ως ιδιοκτήτης νεοσύστατης επιχείρησης, πρέπει απλώς να προσπαθήσετε να βρείτε αυτό που είναι πιο κατάλληλο για τους επιχειρηματικούς σας στόχους.
    Επικοινωνήστε με τον κ. Pedro στο pedroloanss@gmail.com / Κείμενο Whatsapp: +1 863 231 0632 για δάνεια.
    Τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή